Mijn rol als Personal Coach

We leven in een heel dynamische wereld vol uitdagingen. Een fantastische wereld met kansen en onbeperkte mogelijkheden. Maar ook een wereld die als bedreigend en zeer uitdagend kan worden ervaren.

Veel mensen zijn hiermee heel druk. Veel mensen  ervaren ook enorme druk. Veel mensen voelen de behoefte om de regie over hun eigen leven weer te hervinden. Om enigszins de balans te herstellen. Om kracht en inspiratie te ervaren in iedere rol van hun leven.  Om contact te maken met hun allergrootste potentieel. Om die als vertrekpunt te laten fungeren voor het dagelijkse handelen. Om die door te vertalen naar keuzes en besluiten op het verschillende niveau’s.

Personal Coaching

In mijn rol als personal coach voer ik veel gesprekken met mensen die behoefte hebben om te klankborden. Om hun professionele rol beter te verbinden met wie ze zijn als mens. Of omdat ze het gevoel hebben dat ze op een tweesprong staan. En een sparringpartner willen hebben om het krachtenveld betekenis te geven. Om met een goed gevoel de juiste keuzes te maken.

Uiteindelijk komen in alle coachings vraagstukken de volgende thema’s aan de orde:

  • waar sta ik in mijn leven?
  • wie ben ik?
  • wat wil ik? Waarom?
  • welke moed vraagt dat van mij?
  • wat ga ik doen?
  • hoe ziet succes er uit voor mij?
  • hoe ga ik het aanpakken?

Ik zie het als mijn rol om mensen te helpen om zelfinzicht op te doen. Om zich te verbinden met hun eigen wijsheid. Om zelf weer inspiratie te voelen. En duidelijkheid te krijgen. Zodat ze weer een helder beeld krijgen welke pad het beste is.

Ik geloof in korte trajecten van een paar gesprekken. Zodat een momentum gecreëerd wordt om de inzichten ook toe te passen in het dagelijkse leven.

Geen vaste methodiek … ik heb er velen

Als mensen me vragen welke methodiek ik gebruik dan moet ik ze in eerste instantie teleurstellen. Ik heb namelijk geen vaste methodiek …. Ik heb er velen … Ik probeer vooral zoveel mogelijk aan te sluiten bij elk individu,  elke specifieke situatie en elke bijzondere vraag. En mijn aanpak daarop aan te laten sluiten. Om de keuze voor een aanpak vooral dienend te laten zijn en niet dominant. Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander. En andersom. Het is altijd weer maatwerk. Daarbij heb ik inmiddels ervaren dat ik erop mag vertrouwen dat mijn gevoel en intuïtie mij en mijn coachees altijd de goede richting op wijzen.