Persoonlijke situatie

Ik ben geboren op 12 augustus 1967 te Helmond.  Ik ben getrouwd met Ineke en vader van onze dochters Florine en Tess. Wij wonen in het centrum van Haarlem. Samen met onze hond Nora.

Opleiding

Op het Lorentz Lyceum te Eindhoven heb ik mijn VWO bèta diploma gehaald. Daarna ben ik naar Amsterdam gegaan voor de studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam. In 1993 heb ik mijn diploma behaald. Na mijn universitaire studie heb ik vele en verschillende opleidingen gevolgd om mijzelf als mens en professional verder te ontwikkelen.

Maar eigenlijk is persoonlijke ontwikkeling voor mij een “way of living”.  En beschouw ik elke dag weer als een inspiratie om te leren over mezelf en het leven. Om mijn scope telkens weer te verbreden en te verdiepen. Om me steeds weer verder te bekwamen in de levenskunst. En mijn rollen in het leven van nieuwe perspectieven te voorzien.

Werkervaring

Na mijn studie heb ik gekozen voor het bedrijfsleven. Bij diverse bedrijven heb ik verschillende management en sales posities bekleed.

In 2005 ben ik gestart als zelfstandig sales consultant. En ben ik me steeds meer gaan ontwikkelen als coach van mens, team en organisatie.

Van 2007 tot 2016 ben ik als managing partner intensief betrokken geweest bij de Teun de Nooijer Academy. Een organisatie die de topsport als inspiratiebron koos voor programma’s op het terrein van leiderschap- en teamontwikkeling.

De laatste jaren ligt mijn werkterrein vooral in organisaties en teams met existentiële en fundamentele vraagstukken waarbij ik deze vertaal naar operationele en praktische oplossingen.

Ik heb een sterke focus op de mens en de inhoud. En geloof in de kracht van de verbinding van deze twee aspecten van een organisatie.

Ik voel me dagelijks zeer bevoorrecht in mijn rol. Ik krijg de kans om in de keuken te kijken van veel verschillende bedrijven. Ik voer diepgaande gesprekken met een grote diversiteit aan mensen. En bevind me in een context om me elke dag weer verder te ontwikkelen. Dat houdt me scherp. En zorgt ervoor dat ik mijn rol als coach en partner in het leven optimaal kan vervullen.

Ik haal voldoening uit mijn werk door het hebben van betekenis en realiseren van tastbare impact.

Mijn persoonlijke WHY

Intuïtief heb ik altijd een diep geloof en vertrouwen gehad dat het leven alle ruimte biedt om geluk te ervaren. Van jongs af aan heb ik echter vele strijden gestreden om dat geluk ook daadwerkelijke zelf te ervaren. Ik heb dat gedaan door op zoek te gaan naar mijn eigen essentie. Geholpen door levenservaring. Geïnspireerd door kennis en ervaring op het terrein van Psychologie en Filosofie. Door lessen vanuit de wereld van de topsport. En zeker ook geïnspireerd door de natuur, die ons een spiegel voorhoudt volgens welke wetmatigheid het leven verloopt.
Ik vind het een voorrecht om al deze ervaringen en al deze kennis te delen en toe te passen. Om deze ter beschikking te stellen aan mensen die ook op zoek zijn naar verdieping. Omdat ik er gelukkig van wordt om mensen te helpen een volgende stap te laten zetten in hun ontwikkeling. Maar ook omdat ik er zelf altijd zo veel van leer. Omdat elke coaching ook weer een verdieping betekent voor mijzelf. Omdat dit werk voor mij de allergrootste betekent heeft. Omdat ik er achter ben gekomen dat dit mijn allerbeste rol is in het leven.

Mijn inspiratiebronnen

In mijn rol als coach hoop ik mensen te kunnen inspireren. Om dat te kunnen doen maak ik ook weer gebruik van mijn eigen inspiratiebronnen. Er zijn vier belangrijke bronnen die mij dagelijks voeden.

  • Psychologie: wij zien en ervaren de wereld om ons heen als een projectie van onze eigen persoonlijkheid. Door onze eigen filters. Als wij ons zelf niet kennen, is het ook lastig om de wereld wel te kennen. De Westerse en Oosterse psychologie helpt mij om mijzelf, de andere mens en het leven steeds beter te kunnen doorgronden. En daarmee ook om me beter met de ander en het leven te kunnen verbinden.
  • Filosofie: voor mij staat filosofie gelijk aan het stellen van wezenlijke vragen. De kwaliteit om te onderzoeken welke waarheid er schuil gaat achter de wereld van de manifestaties. Om niet alleen genoegen te nemen met wat er gebeurd, maar ook te bevragen waarom iets gebeurd. Om daarvan te leren op welke wijze ik als mens invloed kan uitoefenen op mijn eigen leven. En anderen kan dienen in hun leven.
  • Topsport: sport is al mijn hele leven een grote hobby van mij geweest. Daarnaast heeft Topsport mij altijd gefascineerd. Als supporter en fan. Daarnaast is Topsport oor mij ook een inspirerende wereld die ik met veel plezier en interesse volg. Om daar lessen uit te trekken. Om te volgen en te begrijpen welke keuzes, aanpakken, benaderingen, welke overtuigingen leiden tot winst en duurzame prestaties Wat werkt en wat niet werkt. Voor de individuele sporter, en voor het team.
  • De natuur: voor mij vormt de natuur een bron van rust. En van wijsheid, Een manifestatie van hoe het leven eigenlijk in elkaar steekt. Met de wisselende jaargetijden als metafoor van de cycli die wij als mensen, maar ook als organisaties ook doormaken in ons leven. Het inspireert mij om te kijken hoe de natuur zich aan ons ontvouwt. En om daar de wijze levenslessen uit te halen.